De roep van de mapori


Zojuist verschenen:

WAT ZIJN DAT VOOR MANIEREN?!

In Wat zijn dat voor manieren?! schrijft Mirjam van Roode over alledaagse dingen: van een ritje met de bus tot het drinken van een kopje thee. Maar zo gewoon als deze dingen lijken, zo bijzonder kunnen ze zijn in een andere cultuur. Een boek vol verrassende verhalen met een knipoog.

ISBN: 978 90 8666 327 9

DE ROEP VAN DE MAPORI

Het indrukwekkende en openhartige levensverhaal van een Nederlandse vrouw in Kenia

ISBN: 978 90 8666 193 0

Mirjam van Roode vertrok in 1988 voor een stage naar Kenia en raakte zo verknocht aan het land dat ze uiteindelijk naar Kenia emigreerde. Ze trouwde met een Keniaan, kreeg met hem twee kinderen en beleefde de meest fantastische avonturen. Ook toen het huwelijk strandde en Mirjams werkcontract eindigde, bleef Mirjam Kenia trouw. In 2007 raakte Mirjam met haar kinderen verzeild in hevige etnische onlusten en leerde ze Kenia van een heel andere kant kennen.

In 'De roep van de mapori' schrijft Mirjam bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaans actualiteit.

Te koop in de boekhandel

zaterdag 6 augustus 2011

presentatie bij selexyz

Persbericht: Op 30 juni 2011 gaf Mirjam van Roode een lezing bij boekhandel Selexyz Dominicanen (Maastricht) over haar boek De roep van de mapori, waarin ze op indrukwekkende wijze over haar leven in Kenia vertelt. Na afloop van de presentatie overhandigde zij het eerste exemplaar van het boek aan de Maastrichtse wethouder van Cultuur, Jacques Costongs, en signeerde zij haar boek voor liefhebbers. De roep van de mapori is een bevlogen en openhartig verhaal over Mirjams liefde voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaanse politieke actualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten