De roep van de mapori


Zojuist verschenen:

WAT ZIJN DAT VOOR MANIEREN?!

In Wat zijn dat voor manieren?! schrijft Mirjam van Roode over alledaagse dingen: van een ritje met de bus tot het drinken van een kopje thee. Maar zo gewoon als deze dingen lijken, zo bijzonder kunnen ze zijn in een andere cultuur. Een boek vol verrassende verhalen met een knipoog.

ISBN: 978 90 8666 327 9

DE ROEP VAN DE MAPORI

Het indrukwekkende en openhartige levensverhaal van een Nederlandse vrouw in Kenia

ISBN: 978 90 8666 193 0

Mirjam van Roode vertrok in 1988 voor een stage naar Kenia en raakte zo verknocht aan het land dat ze uiteindelijk naar Kenia emigreerde. Ze trouwde met een Keniaan, kreeg met hem twee kinderen en beleefde de meest fantastische avonturen. Ook toen het huwelijk strandde en Mirjams werkcontract eindigde, bleef Mirjam Kenia trouw. In 2007 raakte Mirjam met haar kinderen verzeild in hevige etnische onlusten en leerde ze Kenia van een heel andere kant kennen.

In 'De roep van de mapori' schrijft Mirjam bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaans actualiteit.

Te koop in de boekhandel

zaterdag 5 november 2011

Voordracht bij Gilde Samenspraak

Op 3 november was ik te gast bij Gilde Samenspraak in Delft om een lezing te geven over mijn ervaringen in Kenia. Er was veel belangstelling en het werd een heel geslaagde avond, die helaas door het uitvallen van een trein eerder te kort dan te lang was.
Aanleiding voor de lezing was mijn bijdrage vorig jaar aan de Gilde Samenspraak coördinatorendag in Utrecht. Geweldige mensen die zich voor onze maatschappij inzetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten