De roep van de mapori


Zojuist verschenen:

WAT ZIJN DAT VOOR MANIEREN?!

In Wat zijn dat voor manieren?! schrijft Mirjam van Roode over alledaagse dingen: van een ritje met de bus tot het drinken van een kopje thee. Maar zo gewoon als deze dingen lijken, zo bijzonder kunnen ze zijn in een andere cultuur. Een boek vol verrassende verhalen met een knipoog.

ISBN: 978 90 8666 327 9

DE ROEP VAN DE MAPORI

Het indrukwekkende en openhartige levensverhaal van een Nederlandse vrouw in Kenia

ISBN: 978 90 8666 193 0

Mirjam van Roode vertrok in 1988 voor een stage naar Kenia en raakte zo verknocht aan het land dat ze uiteindelijk naar Kenia emigreerde. Ze trouwde met een Keniaan, kreeg met hem twee kinderen en beleefde de meest fantastische avonturen. Ook toen het huwelijk strandde en Mirjams werkcontract eindigde, bleef Mirjam Kenia trouw. In 2007 raakte Mirjam met haar kinderen verzeild in hevige etnische onlusten en leerde ze Kenia van een heel andere kant kennen.

In 'De roep van de mapori' schrijft Mirjam bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties en de Afrikaans actualiteit.

Te koop in de boekhandel

zondag 18 november 2012

Afrikaanse dans, muziek en verhalen

Danser Serge Badoué
Op zaterdag 1 december ben ik te gast in de bibliotheek van Den Haag (vestiging Transvaalkwartier) om een boeklezing te geven over 'de roep van de mapori'. Tijdens een feestelijk middagprogramma is de bib ondergedompeld in Afrikaanse culturen. Voor jong en oud is er van alles te beleven en het belooft een leuke middag te worden.
Toegang gratis. 
Welkom!

Adres: Hobbemaplein 30, 2526 JB Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten